GENEL Haber Girişi : 06 Mart 2023 23:02

ALLAH’IN KUDRETİNİ ANLATAN, MUAZZAM BİR YOLCULUK

ALLAH’IN KUDRETİNİ ANLATAN, MUAZZAM BİR YOLCULUK
D.BAKIR/ Meşhur Paçacı Fazıl Onur , Berat Kandili dolayısıyla, yayınladığı mesajında, duygu yüklü ifadelere yer verdi.
‘İçinde birçok hikmeti barındıran Berat  Kandili, Cenab-ı Allah’ın sınırsız ve sonsuz Kudreti ile, bütün kâinata hitap eden Emirlerini ihtiva eden Ayetlerinin, Sevgili Peygamberimize gösterildiği derinlikli, mucizevî, hikmetler ve lütuflarla yüklü yolculuğu ifade etmektedir.

Berat , bütün olumsuzluklara ve zorluklara rağmen Tevhid, İbadet, Sabır ve istikamet üzere sebat ederek inandığı gibi yaşayanların asla yalnız ve yardımsız kalmayacağını gösteren kutlu bir armağandır.

Nitekim Mekke döneminde, Peygamberimizle beraber ilk Müslümanların içinde bulundukları son derece çetin, sıkıntılı ve hüzünlü bir zamanda, Allah’ın lütuf ve ikramı olarak gerçekleşen Berat mucizesi, Allah resulü ve bütün mümin gönüller için, Rahmani bir destek olmuştur’.

Berat mucizesinin en önemli sonuçlarından birinin günde 5 vakit namaz kılmak olduğunu ifade eden  Fazıl Onur, ‘Peygamber Efendimizin şahsında tecelli eden Berat, bütün müminler nezdindeki karşılığı Namazdır. Zira Miraç mucizesinin en önemli sonuçlarından biri olan günde beş vakit namaz, ruhumuzu daraltan dünyevî ve süflî arzulardan arınarak, ulvî duygulara yükselmenin yegâne yoludur.

Depremler sonucu hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza, Yüce Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. 

Halkımızın Berat Kandili’ni en kalbi duygularımla kutluyor, bu mübarek gecenin, vatanımız ve İslam dünyası başta olmak üzere, insanlık âleminin içinde bulunduğu bütün sıkıntılardan kurtuluş ve hidayetine vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.