GENEL Haber Girişi : 06 Mart 2023 14:50

Başkan Erdem’den Amedspor’a yapılan saldırıya tepki

Başkan Erdem’den Amedspor’a yapılan saldırıya tepki
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta oynanacak Bursaspor-Amedspor maçı öncesi olaylar çıktı. İki takım futbolcuları birbirlerine girerken tribünlerden sahaya yabancı madde yağdı. Yaşanan olaylar hakkında soruşturma başlatılırken, Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İ

Yaşananları kınadıklarını Amedspor’un ırkçı söylemlere maruz kaldığını da sözlerine ekleyen Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ali Erdem, “Ülkemizin yaşadığı büyük bir afetin ardından birliğin beraberliğin hissedildiği ama ne yazık ki çok kısa sürdüğüne şahitlik ediyoruz. Uzun yıllarda beridir süre gelen siyasi, iktisadi, sosyal yaşamda hissedilen gerginliğin her geçen gün arttığı ülkemizde, bunu tırmandıran bir hadisede Bursa şehrimizde oynanan futbol müsabakasının öncesinde ve maç içinde cereyan etmiştir.


Futbol takımlarının kendi aralarında yaşanan sportif çekişmeleri anlayışla karşılayabiliriz ama buna takımlardan birinin ait olduğu ilin siyasi hafızasını kaşıyacak, tahrik edecek etkenlerin dahil olduğu atmosferi iyi niyetli görmemiz mümkün değildir. Yetkili makanların emniyetten sorumlu ilgililerin tribüne sokulan kin ve nefret mesajları taşıyan pankartlara müdahale etmemesi de en az saha içinde şiddet uygulan kişiler kadar sorumludur.


Sporun barış ve kardeşliği tesis etmesi gerektiği yerde siyasi mesajlara alet edilmesine zemin hazırlayanların ; lehine konuşulunca hoşnut oldukları , aleyhine tezahüratlarda ise baskıladığı bir ortamda siyasetin cereyan etmediği bir tribün beklemek hayalcilikten öteye geçmez. Buradan birkez daha ifade ediyorum ki şehrimizin takımı Amed Sportif AŞ , Bursa şehrinde misafir olduğu müsabaka da gerek futbolcular gerekse seyirciler tarafından faşist ırkçı söylemlere maruz  kalarak şiddete uğramıştır. En net ifade ile kınıyoruz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.