GÜNDEM Haber Girişi : 26 Ekim 2023 19:12

“Bağımlı olma özgür ol, uyuşturucuya hayır kısa film yarışmasının lansman gösterimi Diyarbakır’da Büyük Tarihi Kervansaray Oteli’nde yapıldı.

“Bağımlı olma özgür ol, uyuşturucuya hayır kısa film yarışmasının lansman gösterimi Diyarbakır’da Büyük Tarihi Kervansaray Oteli’nde yapıldı.
Diyarbakır’da bu yıl ilki düzenlenecek Uluslararası Diyarbakır Sur Kısa Film Festivali yarışması kapsamında Üniversiteler ve Liseler arası "Bağımlı olma özgür ol”, uyuşturucuya hayır kısa film yarışmasının lansman gösterimi Kervansaray otelde yapıldı.

Lansman gösterimine Halk Bankası Bölge Müdürü Tuncay Baytaşoğlu, Halk Bankası Bölge Müdür Yardımcısı Volkan Kaplan, İş insanı Bedirhan Akyol , önceki dönem Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Büyükşehir Belediyesi Eski Bağımsız Başkan Adayı Ömer Önen, Diyarbakırspor Yönetimi, Yeşil Çam Sanat Kültür Sinema ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Kerem Bircan, Yeşil Çam Sanat Kültür Sinema ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkan Mehmet İpek, Yönetim Kurulu Üyeleri’nden Ümit Sönmez, Abdulğani Karakaş ve Mahmut Adıgüzel, iş insanları ve yönetmenler katıldı.

 

YARIŞMA 45 GÜN SÜRECEK

 

Yeşil Çam Sanat Kültür Sinema ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Adına tüm koordinasyonu üstlenen Erdal Açık , Diyarbakır’ı tanıtmak için ve uyuşturucuya hayır demek için bu işe giriştiklerini ifade etti. Açık, “Diyarbakırımızın değerli basın mensupları ve değerli misafirleri 1 Uluslar arası Diyarbakır Sur Üniversiteler ve Liseler arası Bağımlı Olma Özgür Ol Kısa Film şarışmasının basın toplantısına hoş geldiniz. Değerli misafirler uyuşturucu illeti üzülerek söylüyoruz ki ülkemizde 12 yaşına kadar düşmüştür.

 

İşte bunun için Diyarbakırdan bir farkındalık yaratmak, tüm kamuoyunun birkez daha dikkatini çekmek için böyle bir proje hazırladık. Birçok sanatçı dostumuzun destek verdiği bu proje Diyarbakırımız için de çok önemli. Emniyet müdürlüğü ve narkotiğin 2022-2023 yılı raporlarında sentetik madde, torbacı diye adlandırdığımız kişiler tarafından ilkokulların önüne kadar düşmüştür.

 

Bir yılda 497 gencimizi bu illete kurban verdik, aileler perişan. Bir gençlik uyuşturucu batağında yok olmaktadır. Terör başımıza ne kadar bela ise uyuşturucu da en az onun kadar tehlikelidir. Çünkü yok olan aileler ve bir gençlik var.Tüm dünyadan üniversitelerin ve liselerin katılacağı Kısa Film Yarışmamız 29 Ekim 2023 Cumhuriyetimizin 100.yılında başlayacaktır. 45 Gün sürecek olan yarışma 12 Aralık 2023 de son bulacaktır. Hava şartlarına göre Aralık ayı içerisinde yurtiçi ve yurtdışından katılacak Akademisyen, Yönetmen ve Sanatçılarla Diyarbakırımızda bir gala yapacağız. Umudumuz şudur ki, bu proje ile Diyarbakırda bir Altın Portakal gibi, bir Koza Film Festivali gibi bizimde bir festivalimiz olmasıdır.Katıldığınız için teşekkür ederiz. Yarışmaya www.diyarbakirsurfilmyarısması.com adresinden başvurabilirler’.

 

Lansmana katılanlara teşekkür eden Diyarbakır Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet İpek ise, “Derneğimizin yönetim kurulu üyeleri, toplantımıza katılanlara göstermiş oldukları duyarlılık bizleri mutlu etmiştir. gençlerimizin asrın belası olan uyuşturucu ile yaptığımız toplantıya katılıp duyarlılık gösterdiklerinden dolayı kendilerine minnet tarız bugün bu asrın belası uyuşturucu 1 ise yarın bin olacak, öbürgün onbinler ve ilersi günler yüzbinler olacak yarın çok geç geç olabilir bu saygıdeğer duyarlı insanlarımızın destek ve katkıları ile olacaktır. Gençlerimizi insanlarımızı bu zehir tacirlerine fırsat vermeyeceğiz kim olursa olsun karşılarında olacağız bu uyuşturucu satanların her zaman karşılarında olacağız önümüzdeki günlerde yine toplantılarımız olacaktır hiçbir kimsenin evin ateş düşmesin hiç kimseye evlat acısı vermesin Minnettarız gelen kıymetli dostlarımıza bir daha minnettarız” diye konuştu.

 

İPEK, İÇİŞLERİ BAKANINA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Konuşmasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da teşekkür eden İpek, “Göreve geldiği günden buyana uyuşturucu ile mücadelesi takdire şayandır derneğimiz adına içişleri bakanımız sayın ali yerlikaya beye uyuşturucu ile mücadelesi dernek olarak desteğimiz kendisine tamdır.her zaman yanındayız derneğimiz adına başarılar diler teşekkür ederiz” dedi.

 

Özel Haber :Yılmaz Acu