GÜNDEM Haber Girişi : 15 Mayıs 2018 22:32

"Bu Zulmün Sorumlusu Siyonist İsrail ve Abd'dir"

İsrail’in son yaşanan olaylarla birlikte sayıları elliyi aşan masum Filistinli’yi katlettiğini, 3 bine yakın sivili de yaraladığına dikkati çeken Ak parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Bedirhan Akyol, bütün dünyanın bu katliama tepki göstermesi gere
D.BAKIR- İsrail’in savunmasız sivil Filistin halkına yönelik devam ettirdiği saldırılara tepki yağarken, görüşlerini belirten Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak parti) Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Bedirhan Akyol, ‘Masum ve savunmasız sivil halkı katleden Siyonist katil İsrail’e başta İslam Âlemi olmak üzere, bütün dünya devletleri sert bir şekilde tepki göstermelidir’ diye konuştu.
İsrail askerlerinin, abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan sivil ve savunmasız Filistin halkına ateş açarak, 61 Filistinli’yi Şehit ettiler,3 Bine   yakın Filistinli’nin de yaralandığını belirten Bedirhan Akyol, şöyle devam etti:
‘BU KARARLAR, BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR’
‘İsrail zulmünü şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Dün resmen bir trajedi yaşanmıştır. İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 61  Filistinli mazlum insanları şehit etmişler. Binlerce Filistinli de yaralanmıştır.
Bu katliamlardan dolayı İsrail'i ve aldığı haksız ve hukuksuz kararlarla, toplu katliamlara neden olan ABD yönetimini kınıyoruz. Kudüs'ün tarihi, manevi ve akdi statüsü, Siyonist İsrail’in oldu/bittileriyle değiştirilemez.
Bu katliamlardan, İsrail hükümeti kadar ABD yönetimi de sorumludur. ABD yönetiminin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması, bölgedeki barış ihtimalini yok etmiştir. Bölgede daha nice insanın can kaybına ve yaralanmasına, bölgede yıkıma ve felakete neden olacak fitili ateşlemiştir. Filistin ve Kudüs davasında, artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.
ABD ve İsrail ne yaparlarsa yapsınlar, hangi adımı atarlarsa atsınlar, Türkiye ve Ümmet-i Muhammed için yok hükmündedir. ABD'nin ve İsrail'in gayri ahlaki adımları, Kudüs'ün tarihi statüsünü, Mukaddes şehir vasfını, uluslararası hukuk, anlaşma ve kararlarla sabit olan halini ve biz Müslümanların kalbindeki özel yerini asla değiştiremez.
Siyonist İsrail, destekçisi ABD ve onları destekleyenler bilmelidirler ki, bu yaptıkları yanlarına kalmayacaktır.
Bu vesileyle korkunç katliamda hayatını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.