GENEL Haber Girişi : 11 Haziran 2020 22:02

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde korona virüs denetimi

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde korona virüs denetimi
D.BAKIR- Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde, sağlık hizmetleri çok yönlü bir şekilde devam ederken, bulaşıcı pandemi ile mücadele kapsamındaki ‘normalleşme sürecine’ yönelik, gerekli tüm tedbirler de gerçekleştiriliyor.

Merkez Yenişehir İlçesi Hastaneler Caddesi üzerinde bulunan Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sedat Özkul ile başhekim yardımcıları, doktorlar, hemşireler ve tüm hastane personelleri, mesai kavramı gözetmeksizin, görevlerini en üst düzeyde yapmaya çalışıyorlar.


Açıklamalarda bulunan Hastane Başhekimi Op. Dr. Sedat Özkul, şunları söyledi: ‘Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi olarak, hastalarımıza maksimum düzeyde hizmet sunabilmek için, gayret gösteriyoruz.


Hastane çalışanlarımız, doktorlarımız ve Yönetim Ekibimizle beraber, her gün çıtayı biraz daha yukarı taşıyarak, bizlere canlarını emanet eden insanlarımıza, kaliteli hizmet sunmanın mücadelesini veriyoruz.

Bilindiği gibi dünyayı etkisi altına alan ve dünya genelinde yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği bulaşıcı pandemi ile mücadele kapsamında, hastane olarak tüm olanaklarımızı seferber etmiş durumdayız.


Hastanemize gelen tüm hasta ve hasta yakınları ile refakatçilerin, hastaneye giriş noktasında Ateş ölçer ile ateşleri ölçülmekte. Ateşi yüksek olanlar, görevli personellerimiz bir süre bekletmeye alıyor. Çünkü hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Birkaç dakika bekletildikten sonra tekrar ölçüm yapılıyor. Eğer yine yüksek çıkarsa, hemen görevli Sağlık ekiplerimizce, bu vatandaşımıza, pandemi testi uygulanıyor. Bu işlem, her sabah kuruma giriş yapan personellerimize de uygulanmakta. Böylelikle personellerimizin yanısıra, hastalarımız, hasta yakınlarımız ve refakatçilerimizin de olası bir bulaş riskini ortadan kaldırmış oluyoruz.


Acil servis ve tüm poliklinik odalarımızda sosyal mesafe kuralını gösteren işaretlerle, gün içinde yaşanan yoğunluk nedeniyle olabilecek olası unutmaların önüne geçmiş olduk. Yataklar, çarşaflar, her gün yıkanmakta ve değiştirilmekte. Yemekhanemizde ise masalar, 1.5 metre aralıklarla, çapraz şekilde, temas ve sosyal mesafe kuralına uygun şekilde yerleştirildi. Hem hastanemizde ve hem yemekhanemizde, her gün düzenli olarak genel temizlik yapılmakta. Hastanemizin tüm birimleri, periyodik olarak ilaçlanmakta ve dezenfekte edilmekte.


Ameliyathane, poliklinik, yoğun bakım ve Acil servis hizmetlerimiz ise zaten çok yönlü ve geniş bir kapsamda devam etmekte.

Adanmışlık ruhuyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, bütün tıbbi olanaklarımız ve insan unsurumuzu, hastalarımızın tedavisi için seferber ederek, Azimle çalışmaya devam edeceğiz’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.