GENEL Haber Girişi : 15 Haziran 2020 01:31

DOÇ. DR. TAŞÇIER’DEN YENİ ATANAN ÖĞRETMENLERE MESAJ

DOÇ. DR. TAŞÇIER’DEN YENİ ATANAN ÖĞRETMENLERE MESAJ
D.BAKIR- 6 Mart 2019 tarihinde Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevine başlayan Doç. Dr Feysel Taşçıer, aradan geçen zaman içinde, kentimizin eğitim sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretebilmek için ekibiyle beraber kolları sıvayarak çalışma
Nitekim daha görevinin ilk yılında ‘Yılın En Başarılı Milli Eğitim Müdürü’ seçilerek, herkesin haklı takdirini kazanan Feysel Taşçıer, çalışkanlığı ve azminin yanı sıra, mütevaziliği ile de gönülleri fethetti.
Artı Eğitim Dergisi ve ‘egitimtercihi.com’ tarafından verilen ve İstanbul’da düzenlenen '6. Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri' töreninde, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer, ‘Yılın Milli Eğitim Müdürü’ kategorisinde en çok oyu alarak ödüle layık görüldü.


17 kategoride eğitim dünyasından isim ve kurumların ödüllendirildiği törende, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, henüz görevinde ikinci yılına yeni girmiş olmasına rağmen aldığı ödülle, Diyarbakır’ın haklı gururu oldu. Sık sık okullara sürpriz ziyaretler yapan, zaman zaman derslere girip, öğrencilere ders anlatan, bazen de öğrencilerin sıralarına oturarak, anlatılan dersi dinleyen Taşçıer, dünyayı etkisi altına alan, bulaşıcı pandemi (KOVİD 19) sürecinin yaşandığı zorlu dönemde de sergiledi başarılı performansla da, tüm eğitim camiasından tam not aldı.


HAYATINI, EĞİTİME ADAMIŞ DURUMDA

Adanmışlık şiarıyla çıktığı kutlu eğitim-öğretim yolculuğunda, insan odaklı çalışmalarıyla, kısa süre zarfında sonuç alan ve eğitim çıtasının giderek yükselmesini sağlayan Doç. Dr. Feysel Taşçıer, Diyarbakır’a yeni atanan öğretmenlere, her türlü konuda yardımcı olacaklarını belirterek, Eğitimde çıtanın her zaman için yukarı çıkması için, el birliğiyle vazifelerini icra edeceklerini kaydetti.
İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

‘Eğitim, bir toplumun kalkınması, ilerlemesi, daha müreffeh ve bayındır bir noktaya ulaşmasında, ‘Olmazsa Olmazsa Arasındadır’.
Üstelik teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği dünyamızda, Eğitim-Öğretim’in mahiyeti ve önemi, daha bir belirginlik kazanmaktadır.
Biz insanlar, hem maddi, hem de manevi boyutları olan varlıklarız. Dolayısıyla, vatanımıza, milletimize, yarınlarımızı inşa edecek çocuklarımıza faydalı olabilme ve geleceğimizi belirleyebilme noktasında, kuşkusuz alacağımız Eğitimin nitelikleri hayati önem taşımaktadır.



İnsanlık tarihinden çıkarabileceğimiz temel bir ders, bir millet için en büyük zenginliğin, beşeri servetler değil, öncelikli olarak hem ilmi ve hem de, manevi yönleriyle son derece iyi yetişmiş insan kaynağı olduğudur. Bugün ister gelişmiş, ister gelişmemiş ülkelerin eğitim durumlarına bir göz atacak olursak gelişmişliklerinin, aldıkları eğitimin boyutları, nitelik ve niceliği ile doğru orantılı olduğunu görebiliriz.



Öyleyse eğitim, bireyin gelişmesinin ve toplum kalkınmasının, olmazsa olmaz önemde, temelini oluşturmaktadır. Yaşadığımız dünyada toplumların varlıklarını sürdürebilmeleri, kalkınmalarına ve bu kalkınma da ancak eğitimli insanla gerçekleşebileceğine göre; eğitim, toplumlar için kurtuluşa açılan tek yoldur. Bu yüzden eğitim insanın ve toplumun geleceğine yapılan en önemli yatırımdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, İlimize ilk atama ile gelecek olan sevgili öğretmenlerimiz, hepinize bir kez daha ‘Hoş Geldin’ diyoruz.


Hepimiz, sizi heyecanla bekliyoruz. Köklü tarihi, misafirperverliği, sayısız Manevi ve kültürel yapılarıyla bir açık hava müzesi konumunda olan Mukaddes Diyarbakır’da, sizlere her türlü desteği sunmaya hazırız’.

Öte yandan Doç. Dr. Feysel Taşçıer’in yayınladığı mesaj sonrası, birçok Eğitimci, veli, öğrenci ve muhtelif meslek gruplarına mensup yetkililer, sosyal medya üzerinden Taşçıer’e, hassasiyetinden dolayı teşekkür dileklerini ilettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.