GENEL Haber Girişi : 31 Aralık 2018 22:22

Engellilerin umut noktası

Engellilerin umut noktası
Diyarbakır’da faaliyet yürüten Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Koordinatör ve kurum müdürü olan Yasemin Timur ve deneyimli personelleri ile engellilerin umudu oldu.
2005 yılıda hacettepe terapi özel eğitim merkezi olarak eğitim hayatına başlayap 2013 yılında Yasemin Timur ve ekibinin devralması ile Elif Hanım Özel Eğitim Merkezi olarak eğitim hayatına devam eden kurum Diyarbakır'daki engelli bireylerin umudu haline geldi. 




Yıllarca engellilere umut haline gelen merkezin yoğun talep üzerine 2014 yılında Özel Yasemin Hanım Özel Eğitim Merkezi adıyla ikinci şube faaliyete girdi. Kurumların egitim hayatına sadece zihinsel engelli ve bireysel engelli bireylere eğitim verirken, şu anda her alanda eğitim hizmetleri verilmektedir. 




Hizmet verdikleri alanlarda başlıca olarak zihinsel engelli bireyler, fiziksel engelli bireyler, işitme engelli bireyler, öğrenme güçlüğü olan bireyler olduğunu belirten Koordinatör ve kurum müdürü Yasemin Timur, "Kurumumuzda okuma yazma eğitimi, duyu bütünleme eğitimi, engelli bireylere yönelik engelli kpss ye yönelik eğitimler uzman öğretmen kadromuzla hizmet vermektedir. 




Fiziksel engelli bireyler kapalı yüzme havuzunda fizyoterapistler tarafından si içi tedavi yöntemi ile tedavi edilmektedir. Ayrıca diğer öğrencilerimizde öğretmenler eşliğinde yüzme havuzunda eğitim görmektedir. Dev ekranda sanal gerçeklik eğitimi ile de öğrencilerimizde çok hızlı gelişmeler memnun edici düzeydedir" dedi. 




Kurum içerisinde fizyoterapistler eşliğinde at terapi (hippo terapi) uygulaması yaptıklarını ve başarı elde ettiklerini de sözlerine ekleyen Timur, "Fizyoterapistler eşliğinde At terapi(hippo terapi) yöntemi öğrencilerimizdeki denge ve koordinasyonu arttırmakla beraber öğrencilerimizdeki kaslarındaki kasılmaları (spastisite yi) minimale indirmektedir.sosyal faaliyetle kapsamında yapılan yüzme, At binme ve dev ekranda sanal eğitim yöntemleri tedaviyi olumlu yönde etkilemekte ve iyileşme sürecini hızlandırmaktadır" diye konuştu. 




Kurum olarak herşeylerinin en üst düzeyde olduğunu da anlatan Timur, "Kurumumuz bölgede ortalama 80 kişiye iş istihdamı sağlamaktadır.  Arabalarımızın hepsi son model ve klimalıdır. Öğrencilerimiz hostesler eşliğinde evden alınıp eve bırakılmaktadır. Öğrencilerimize sabah kahvaltı ve öğle yemeği hizmetimiz kurumumuzun ikramıdır. 



Psikopatlarımız ve rehber öğretmenlerimiz aile ve öğrencilerimizle sürekli görüşme halinde olup aile eğitimi ve rehberlik hizmetleri vermektedir. Psikologlarımız ve rehber öğretmenlerimiz aile ve öğrencilerimizle sürekli görüşme halinde olup aile eğitimi ve rehberlik hizmetleri vermektedir" dedi. 




Otizm, zihinsel, işitme, fiziksel engelli bireyler, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti, aile eğitimi ve psikolojik destek ve fizyoterapi hizmeti verdiklerini dile getiren Timur, “Kişisel bakımları konusunda eğitim vermekteyiz. Bedensel engelli bireylerin yapılan tedavi sonrasında fiziki olarak kendilerine yetebilecek seviyede getirebilmektedir. Bu bireylerimizin yapılan eğitimler sonucu sosyal hayata katılımları sağlanmaktadır. Evlerinden alıp okula getirmekteyiz, sabah ilk iş olarak kahvaltılarını veriyoruz.





Öğlede yemeklerini yediriyoruz. Çok uyum içerisindeyiz. Ekibimiz iyi ekip çocuklarımıza gereken öz bakım ihtiyaçlarını öğretmenlerimizce öğrencilere yardımcı olarak karşılanmaktadır. Böylece velilerimizin bizlere karşı olan güvenleri bir kere daha kanıtlanmış oluyor. Özel Elif Hanım okulu olarak herşeyin en güzel hizmetini yapmaya çalışıyoruz. Engelli bireylere hizmet etmek bizler için onurdur” dedi. 





13 yıllık deneyimimle engelli bireylere hizmet ettiklerini hizmet ettiğini belirten Okul Müdürü Yasemin Timur, “Dicle kent villalarında bulunan merkezimiz derslik, toplantı ve rehabilitasyon odaları,havuz  oyun parkı ve dinlenme alanlarından oluşuyor. Merkezde çocuklar için öğrenme güçlüğü, İşitme Engelli bireyler Otizmili bireyler Dawun sendromu bireyler ,zihinsel gelişim destekleme, bedensel gelişimi destekleme, gelişim bozuklukları ve,aileleri içinse aile terapisi ve psikolojik danışmanlık hizmetleri veriliyor, , Çocuklar eğitim programları için evlerinden servisle alınıp, program bitiminde de aynı servisle evlerine bırakılıyor. Engelli bireylerimizin yaşam kalitesini ve her türlü imkanlarını karşılamak bizleri mutlu etmektedir. Engelli bireylerimize hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz.” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.