“14 Asır Önce Kadın Hakları İlk Kez Yazılı Olarak Belirlendi”
‘14 Asır önce, ayın on dördü gibi doğan Dinimiz İslam ve Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.), ’Veda Hutbesi’nde insanların birbirleri üzerinde olan hakları ve özellikle de kadınların haklarından hem tarihsel anlamda hem de Devlet Başkanı ünvanıyla, ilk kez resmi olarak bahsetmiş ve tam 14 asır önce kadın hakları ile ilgili ilk yazılı kuralları oluşturmuştu.’
Seven, kadın haklarının tarihi boyutuna da dikkat çekti.
“Kadınlar, Toplumun Her Alanında Aktif Katılım Gösteriyor”
Erdal Seven, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kadınların toplumdaki konumunu belirlediğini ve önemini ön plana çıkardığını belirtti. “Günümüzde kadınlarımız hem iş yaşantısında olabildiğince aktif, hem de aile yaşantısının sürdürülebilmesinde emeklerini en üst düzeyde katarak toplumsal hayata katkılarını yapmaktadırlar.” dedi.
“Uygarlık Yolunda Kadına Verilen Değer Belirleyicidir”
Seven mesajında, bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerlemenin kadına verdiği değerle doğru orantılı olduğunu ifade etti ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün eğitim, sağlık, çalışma hayatı, siyaset ve karar alma mekanizmalarına katılım açısından önemini vurguladı. Ayrıca, kadınların politikada daha fazla yer almasının gerektiğinin altını çizdi.
“Kadının Olduğu Yerde Sevgi, Barış ve Dostluk Vardır”
Seven, kadınların politikada yer almasının önemini de vurgularken, kadınların bulunduğu her yerde sevgi, barış ve dostluğun hüküm sürdüğünü belirtti. “Bu duygu ve düşünceler ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” diyerek mesajını sonlandırdı.

