GENEL Haber Girişi : 26 Eylül 2018 21:40

Hayırsever iş adamı 300 çocuğun yüzünü güldürdü

Hayırsever iş adamı 300 çocuğun yüzünü güldürdü
Diyarbakır'da yetim, fakir ve ihtiyaç sahibi 300 öğrenciye Dermanbaba Lakaplı Yılmaz Acu'nun girişimiyle ismini açıklamak istemeyen bir işadamı tarafından okul kıyafeti yardımı yapıldı. Öğrenciler Diyarbakır'da yıllardan bu yana okul kıyafeti satışı yapan
2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından öğrenciler okul araç gerecinin yanı sıra okul kıyafetleri de aldı. Ancak, Diyarbakır'da bulunan yetim, fakir ve ihtiyaç sahibi öğrenciler imkansızlıklardan dolayı okul kıyafeti alamadı. Bu durumu araştıran ve toplam fakir, yetim ve ihtiyaç sahibi 300 öğrenci çocuğa ulaşan halk tarafından Dermanbaba lakabıyla bilinen ve yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Yılmaz Acu, durumu hayırsever işadamlarına  anlattı. İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever işadamı bu 300 çocuğun okul kıyafeti ihtiyacını karşılayacağını belirterek, Diyarbakır'da okul kıyafetleri satan Suat Giyim'den öğrencileri giydirdi.  



Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve 300 çocuğun kıyafet ihtiyacının karşılanmasına vesile olan Dermanbaba lakaplı hayırsever Yılmaz Acu, "Benim de çocukluğum yoksulluk içinde geçti ve öğrencilik dönemimde zorluklar geçirdim. Yetim ve öksüz büyüdüm. Okul dönemlerimde bize de yardımcı olan büyüklerimiz vardı. Ben bildiğiniz üzere Diyarbakır'da ve bölgede bulunan binlerce insana yardımcı oluyorum. Okul zamanlarında da elimden geldiğince öğrenci kardeşlerime yardımcı olmak için mücadele veriyorum. 



Gözlemlediğim ve duyduğum kadarıyla maddi durumu olmayan ve okul kıyafeti alamadığı için zorluk çekin öğrencilerin olduğunu öğrendim. Bu konuda bir çok girişimim oldu. Araştırdım ve şimdiye kadar okul kıyafeti alamayan 300 çocuğa ulaştım ve bu durumu da değerli bir işadamımıza ilettim. Kendisi hayırsever ve nezaketli bir beyefendidir. İsminin açıklanmasını istemediği için burada ismini belirtemiyorum.Sadece Allah için dağıtıyorum ve bir dua etmeleri yeterlidir. Bu beyefendi 300 çocuğun okul kıyafeti ihtiyacını karşılayacağını söyledi" dedi. 





Öğrencilerin tüm okul kıyafetlerinin kaliteli olduğunu da sözlerine ekleyen Acu, "Bu öğrenci kardeşlerimizin tüm okul kıyafetlerini kaliteli olması için Diyarbakır'da yıllardır başarılı bir şekilde okul kıyafeti satışı yapan Suat Giyim'den tedarik ettik. Saolsun bu konuda Suat Giyim'de bize yardımcı oldu. Kendisi de hayra ortak olmak için gereken indirimi de sağladı ve 300 öğrenci kardeşimizi okul kıyafetleriyle kavuşturduk. Bu vesileyle hem değerli hayırsever işadamımıza hemde Suat Giyim'e sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu. 




İsminin açıklanmasını istemeyen işadamı ise, "Ben okuyan öğrencileri çok seviyorum ve kendilerine sonsuz saygı duyuyorum. Çünkü onlar bizim geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır. Dermanbaba Lakaplı Yılmaz Acu kardeşim bu durumu bana ilettiğinde hem duygulandım hemde çok mutlu oldum. 




Hemen kabul ettim ve bu güzelim kardeşlerimi giydirebilmenin mutluluğunu yaşadım. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için ne yapsak azdır. Bu hayra beni ortak ettiği içinde Yılmaz Acu kardeşime sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. 
Yıllardır Diyarbakır'da okul kıyafeti satan Suat Giyimin işletmecisi olan Suat Bakıırc'da, "Biz yıllardır okul kıyafeti satışı yapıyoruz. Bizlerde ihtiyaç sahibi bir çok öğrencimizi ücretsiz giydiriyoruz. 






Yılmaz Kardeşim bu kıymetli işadamı kardeşimizin bu kadar öğrenciyi giydireceğini söyleyince bizde ikramımızı yaptık. Bizde elimizden geldiğince bu hayra ortak olmak istedik. Bu değerli işadamımız ve Yılmaz kardeşimizi böyle bir hayır işledikleri için tebrik ediyor ve sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.