GENEL Haber Girişi : 16 Şubat 2022 13:55

İNTERAKTİF ENTEGRE DİYABET BİRİMİ HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

İNTERAKTİF ENTEGRE DİYABET BİRİMİ HARIL HARIL ÇALIŞIYOR
Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Diyabet Birimi (Dahiliye Hekimi/Diyetisyen/Diyabet Hemşiresi) harıl harıl çalışarak vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.
Diyarbakırlı vatandaşlara en kaliteli entegre hizmetini sunmaya çalıştıklarını belirten Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Günay Kozan, “Sağlık hizmetinin en önemli önceliklerinden biri hızlı ve kolay ulaşılabilirliktir. Bu açıdan Diyarbakır’daki en kaliteli entegre birimlerinden bir tanesi de Selahaddin Eyyubi Devlet hastanesindeki Diyabet Birimi (Dahiliye Hekimi/Diyetisyen/Diyabet Hemşiresi)dir” dedi.



Uzman dahiliye hekimi, diyetisyen ve diyabet hemşiresinden oluşan Diyabet Birimi ekibiyle aktif olarak hizmet verdiklerini de sözlerine ekleyen Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Günay Kozan “Son yıllarda diyabet (şeker) hastalığı görülme sıklığı giderek artmaktadır.




Bu nedenle diyabet (şeker) hastalığı tanılı hastalarımızı, yormadan, hızlı ve kaliteli bir hizmet verebilmek adına aynı kompleks içinde, yan yana odalarda, uzman dahiliye hekimi, diyetisyen ve diyabet hemşiresinden oluşan ekibimizle hizmetimiz aktif olarak devam etmektedir. Hastalarımıza uzman hekim tarafından gerekli incelemeler ve tetkikler yapıldıktan sonra tedavisi düzenlenmektedir.




Akabinde beslenme ve diyet polikliniğimizde beslenme tedavisi ve eğitimi diyetisyenlerimiz tarafından düzenlenmektedir. Diyabet ilaçları, insülin kullanımı/eğitimi ve diyabette hijyen eğitimi(ayak bakımı v.s) ile ilgili eğitimler ise sertifikalı diyabet hemşirelerimiz tarafından verilmektedir.



Ayrıca mevcut polikliniğimizden sadece diyabet hastalarımız değil, beslenme bozukluğu (malnütrisyon), yeme bozukluğu, gebelik dönemi beslenme, cerrahi önce ve sonrası beslenme tedavisi, kilo azlığı ve kilo fazlalığı gibi tüm beslenme tedavisi hizmetlerinden tüm hastalarımız da yararlanabilmektedir” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.