GENEL Haber Girişi : 26 Ocak 2023 19:14

KANDİLLER, HATIRLAMAK İÇİN EN İDEAL ZAMANLARDIR

KANDİLLER, HATIRLAMAK İÇİN EN İDEAL ZAMANLARDIR
D.BAKIR- Karakuş Group Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı ve siyasetçi Şeyhmus Karakuş, Mübarek 3 Aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla, yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.
Karakuş Group Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Karakuş, duygularını şöyle dile getirdi: ‘İçinde rahmet ve bereketin en yüksek olduğu zaman dilimlerini barındıran mübarek Üç Aylara girmemizin müjdecisi olan, Regaib Kandili'ne erişmenin mutluluğunu milletçe yaşamaktayız.

Yüce Allah (C.C.); böyle mübarek gecelerde müminlere ihsanlar ve ikramlar lütfeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere kat be kat sevaplar ihsan eyler. Mübarek Ramazan ayının habercisi olan bu müstesna zaman dilimleri, aynı zamanda müminlerin yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yoğun olduğu gecelerdir.

Kandiller herkesin birbirini aradığı, iletişime geçtiği, kucaklaşarak, ümmet olma bilincinin sağlamlaştığı, maneviyatın yükseldiği anlar olması açısından çok önemlidir. Çağlar değişir, ancak manevi duygular aslı değişmez. İşte kandiller, İslami öneme sahip olan böylesi manevi günler ve aylarda bir araya gelmek, hatırlamak için en mukaddes zamanlardır.

İlahi rahmetin dolup taştığı, merhamet, dostluk ve kardeşliğin geliştiği, yardımlaşma ve hayır duygularının arttığı bir sürece girmiş bulunmaktayız. Bu aylar ve bağrında bulunan kandiller, geçmişimizin muhasebesini yaparak geleceğe hazır olmanın tedbirlerini almak için önemli fırsatlardır.

Cenab-ı Rabbimize; ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve bütün insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlatmalı, hata, ihmal ve kusurlarımızdan dönmemize ve gaflet uykusundan uyanmamıza vesile olmalıdır. 
Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam alemi ve vatandaşlarımızın Regaib Kandili’ni kutluyor, bu gecenin manevi hazla, huşu içinde eda edilen ibadetler ve en derinden gelen dualarla geçirilerek, aziz vatanımız ve bütün İslam dünyasına, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.