GENEL Haber Girişi : 05 Aralık 2022 10:49

KURDUĞUMUZ MEDENİYETLERİN HARCINI KADINLARIMIZ YOĞURMUŞTUR

KURDUĞUMUZ MEDENİYETLERİN HARCINI KADINLARIMIZ YOĞURMUŞTUR
D.BAKIR/ Tarım ve Orman Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Erdal Seven
, ‘5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’ dolayısıyla, bir kutlama mesajı yayınladı.

‘Dünyanın birçok ülkesinden önce, tam 88 yıl önce bugün, yani 5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 88. yıldönümünü hep birlikte, gururla kutluyoruz’ diyen Erdal Seven, mesajında çarpıcı ifadelere yer verdi:

‘Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum. Her türlü yokluğa ve olumsuzluğa rağmen, Kurtuluş Savaşı ve diğer bütün mücadelelerimizde sergilediği cesaret ve gayret ile tarihte onurla yerini alan kadınlarımız, ülkesinin gelişmesi ve kalkınması için de büyük bir fedakârlık göstermiş, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın her alanında önemli roller üstlenmiştir.

Yuvalarımızın kurucusu kadınlarımız, aile ve toplumun temel direğini oluşturmaktadır. Kadınlarımızın maruz kaldığı ayrımcı ve şiddet yoluyla ortaya çıkan hak ihlalleriyle mücadele konusunda, toplumun her kesiminin katkısı önem taşımaktadır. Kadınlarımızın eğitimli ve bilinçli olması, sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Tarihin boyunca, mücadeleler veren kadınlarımız, gelişmiş toplum olmanın temel taşı olma özelliğini koruyarak, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaktır. Bu özel günde tüm kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve değerin gösterildiği, güzel günler temenni ediyorum.

Gönlümüzün her daim en kıymetli yerinde olan, aile ve toplumun temel direği bütün kadınlarımızın ‘5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü’ kutluyor; Yüce Rabbim’den bütün kadınlarımıza bir ömür boyunca, aileleriyle beraber sağlıklı, mutlu ve huzur günler yaşamalarını niyaz ediyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.