GENEL Haber Girişi : 05 Şubat 2020 23:48

MİSİAD HEYETİNDEN, DEPREM BÖLGESİNE ÇIKARMA

MİSİAD HEYETİNDEN, DEPREM BÖLGESİNE ÇIKARMA
ELAZIĞ/ Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Genel Merkez Yönetimi, deprem bölgesine adeta çıkarma yaptı. MİSİAD Genel Başkan Yardımcılarından Kadir Yücelbaş, Hakkı Özeyranlıoğlu, MİSİAD Teşkilat Başkanı Mustafa Keşküş, MİSİAD İstanbul İl B
Açıklamalarda bulunan MİSİAD Genel Başkan Yardımcıları Kadir Yücelbaş ve Hakkı Özeyranlıoğlu şunları söylediler:
 
 
‘Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde yaşanan ve ülkemizin oldukça geniş bir coğrafyasında hissedilen deprem hadisesinde kırk bir vatandaşımızı kaybettik.
 
 
Ayrıca, dün akşam ve bugün Van İlimizde yaşanan elim çığ faciası sonrasında, 38 vatandaşımız hayatını kaybederken, 53 vatandaşımız da yaralandı. Ülke olarak yastayız. Bu acıyı anlatabilmek, kelimelere dökebilmek gerçekten mümkün değil. Önce Elazığ ve Malatya İllerimizin yaşadığı ve ülkemizin bir çok yerleşim birimlerinde depremler, hepimizi derin acılara boğdu.
Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha, Cenabı Allah’tan rahmet diliyor, yaralanan kardeşlerimizin tez zamanda sağlığına kavuşmasını temenni ediyor ve tüm ulusumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 


 
Elim deprem hadisesi sonrası, MİSİAD olarak yaşanan gelişmeleri takip ederken, diğer yandan yardımlarımızı toplayıp, oluşturduğumuz heyetle, deprem bölgemize intikal ederek, vatandaşlarımıza taziyelerimizi ilettik.
 
 
 
Bunun yanı sıra, onların acılarını paylaşmak ve azaltmak, dertleriyle hemhal olmak ve yaralarını sarmak noktasında, üzeremize düşen görevi yerine getirmek için bizlere ev sahipliği yapan Elazığ İl Başkanımız Murat Aygen ve Güneydoğu Bölge Başkanımız Fırat Özmen ile beraber deprem bölgesine intikal ettik. Depremzede kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu ve elimizden gelen gayretleri her zaman göstermeye hazır olduğumuzu bir kez daha deklare etmek istiyoruz.
 



Sayın Genel Başkanımız Feridun Öncel başta olmak üzere, tüm Yönetim Kurulumuzun taziye ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Genel Başkanımız Feridun Öncel bey de bizimle gelmeyi çok istedi. Fakat rahatsızlığından dolayı katılamadı. 
Adanmışlık ruhuyla çıktığımız bu kutlu yolculukta MİSİAD olarak, her daim birleştirici, bütünleştirici, kucaklayan, sevinçleri paylaşıp çoğaltmaya, acıları paylaşıp azaltma şiarıyla çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 
 
 
 
Elbette, ülke olarak zor bir dönemden geçmekteyiz. Kısa süre zarfında, deprem, çığ faciası ve İstanbul’da uçak kazası yaşadık.
Tam bu noktada, felaketler karşısında gösterdiğimiz Milli Duruş, ulusumuzun Manevi Dinamiklerinin son derece kuvvetli olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Devletimiz ve Milletimiz, dünyaya örnek teşkil edecek bir güç ve gönül birlikteliğiyle, felaketzede kardeşlerimizin yaralarını sarma ve onların sorunlarıyla hemhal olma noktasında, takdire şayan bir gayret göstermiştir.
 

 
AFAD, UMKE, Sağlık Kuruluşlarımız, Jandarma Komutanlıkları, Kızılay ve Bakanlıklara bağlı kurumlarımız, teyakkuza geçerek, geceli gündüzlü çalıştılar. Sivil Toplum Kuruluşlarımız, gönüllü yardım kuruluşlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız da, kendi olanaklarıyla olay mahalline ulaşarak, depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak için güç birliği yaptılar.
MİSİAD olarak bizler de, güçlü ve ülkemiz sathına yayılmış teşkilatlarımızla, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, kardeşlik hukuku çerçevesinde, birlik ve beraberlik duygularıyla, çalışmalarına devam edecektir.
 
 
 
 
 
Elazığ vilayetimizde üç yüz ailemize nakit yardımının yanı sıra, Sayın Genel Başkanımız Feridun Öncel tarafından temin edilen iki kamyon dolusu gıda yardımı ve 600 battaniyeyi, depremzede kardeşlerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.



Bundan sonraki süreçte de, hem Elazığ ve Malatya İllerimizdeki depremzede kardeşlerimizin durumunu, hem de Van İlimizde yaşanan çığ faciasını yakından takip ederek, üzerimize düşen bir görev olması halinde, derhal kolları sıvayacağımızı özellikle belirtmek istiyoruz.
 
 
Bu minval üzere, deprem ve çığ facialarında hayatların kaybeden vatandaşlarımıza, Cenabı Allah’tan, rahmet, bütün yaralılarımıza acil şifalar ve ulusumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz’.


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.