GÜNDEM Haber Girişi : 16 Nisan 2023 20:54

ÖKTÜREN: ‘HEP BERABER DUALARDA BULUŞACAĞIZ’

ÖKTÜREN: ‘HEP BERABER DUALARDA BULUŞACAĞIZ’
D.BAKIR/ Diyarbakır Siirtliler Derneği ve Siirt Vakfı (DİSİDER) başkanı Adnan Öktüren, Kadir Gecesi dolayısıyla, yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Bütün İslam Âlemi’nin Kandili’ni en kalbi duygularıyla kutladığını belirten DİSİDER başkanı Adnan Öktüren

‘Huzur, kardeşlik ve güzelliğin harman olduğu, dostluk, merhamet ve muhabbetin övüldüğü, ayrılık ve küslüğün reddedildiği bu kutlu gece, hepimiz için sınırsız Rahmet, Merhamet ve Mağfiret barındırmaktadır.


Cenab-ı Allah’ın, Kutlu Kitabımız Kur’anı Kerim’de ‘Bin aydan daha hayırlıdır’ Buyurduğu, Kadir Gecesi, birçok hayır ve bereketi sinesinde barındıran, maneviyatımızın doruğa ulaştığı mukaddes bir gecedir.


Yüce Rabbimiz’in bahşettiği ve sayılamayacak kadar çok olan lütuflarından olan Kadir Gecesi, 11 Ayın Sultanı Ramazanı Şerif’i, Ramazan Bayramı’na bağlayan, manevi bir köprüdür. 
Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan Ramazan Ayı’nda, her yıl geleneksel hale getirdiğimiz İftar çadırımızı bu yıl da kurarak, on binlerce vatandaşımızla beraber iftar yapma şansını bizlere nasip eylediği için, Cenab-ı Allah’a, kadar şükürler etsek azdır.


Kadir Gecesini hep beraber coşku ve mutlulukla kutuyoruz. Tuttuğumuz oruçlar, yaptığımız dua, ibadet ve yardımlarla, müthiş bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Bütün dünyada idrak edilen bu Mukaddes gecenin, başta Filistin olmak üzere, dünyada zulme maruz kalan bütün mazlumların kurtuluşuna, esenlik ve huzur ikliminin yeniden tesis edilmesine vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyoruz.


Sabır ve başkalarını düşünme, empati yapma, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelerin dertleriyle hemhal olduğumuz bu kutlu günlerden sonra, hayırlısıyla, Ramazan Bayramı’na kavuşacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın da müjdecisi olan Kadir Gecesi’nin, vatanımız ve bütün İslam Âlemine hayırlar getirmesini, yaşadığımız sorunların çözüme kavuşmasını Yüce Rabbim’den niyaz ediyoruz’.