GENEL Haber Girişi : 11 Nisan 2020 20:01

SAĞLIĞIMIZ İÇİN UYARILARA DİKKAT EDELİM

SAĞLIĞIMIZ İÇİN UYARILARA DİKKAT EDELİM
D.BAKIR- Her geçen gün giderek daha büyüyen ve katılımların yaşandığı Milli Beka Hareketi Güneydoğu Bölge Başkanı İbrahim Halil Özdemir,
Giderek artan koronavirüs bulaşıcı salgın hastalık tehlikesi ve iki günlük sokağa çıkma kararı yasağı sonrası, yaşananlarla ilgili bir mesaj yayınladı. Milli Beka Hareketi’nin, Aziz Vatanımıza hizmet noktasında, herkese kapısının açık olduğunu belirten İbrahim Halil Özdemir, şunları söyledi: ‘Mukaddesatımıza saygı ve hürmet çerçevesinde, milli ve manevi değerlerimiz etrafında kenetlenerek, bölgemiz ve ülkemizin faydasına olacak her türlü projeye, bugüne kadar destek olacağımızı, daha önce muhtelif platformlarda sık sık dile getirmiştik. 

Bugün dünya genelinde, giderek daha etkili olan ve yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği koronavirüs (KOVİD-19) bulaşıcı salgın hastalık dolayısıyla, devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla; elinden gelen mücadeleyi göstermektedir. Sağlık Bakanlığımız ve çalışanlarımız başta olmak üzere, topyekün verilen fedakârca mücadele, gerçekten takdire şayandır. Ancak burada unutulmaması gereken konulardan birisi de, hepimizin kurallara uyup, temizlik, hijyen, temas ve sosyal mesafe hususlarını harfiyen uygulamamız gerektiğidir. 

Hükümetimizin duyurduğu iki günlük sokağa çıkma yasağı kararının ardından, izlediğimiz görüntüler, toplumuzun kahır ekseriyetini olduğu gibi, bizleri de üzmüş ve tedirgin etmiştir. Unutulmaması gereken hususlardan biri olan sosyal mesafe ve temas kuralları ihlal edilmiş, herkes virüsün bulaşabileceği ve sonu ölümlerle bitebilecek bir şekilde kendisini ve çevresindekileri riske etmiştir. Oysa ki yapılan açıklamada, zaten fırınlar ve marketlerin açık kalacağı, ifade edilmiştir. 

Dolayısıyla, tehlike arz edecek veya vatandaşlarımızın aç kalabileceği bir durum ortada yok iken, yapılan yanlışlar virüs tehlikesinin daha ciddi boyutlara ulaşmasına sebep olabilir. Hem kendimiz ve çocuklarımız, hem de çevremizdeki insanların can güvenliğini riske etmeme noktasında, vatandaşlardan ricamız, zaruri gıda maddelerimiz ve sağlık sebeplerinin dışında evlerinden çıkmayarak, sokağa çıkma yasağına riayet etmeleridir. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyor, bir kez daha ‘Evde Kal Türkiyem’ diyoruz’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.