GENEL Haber Girişi : 24 Ekim 2018 18:45

Sağlık-Sen'den döner sermaye açıklaması

Sağlık-Sen'den döner sermaye açıklaması
Diyarbakır'da sağlık çalışanları döner sermayelerin adaletsiz bir şekilde pay edildiği, personellere mobing uygulandığı ve sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddeti protesto etmek amacıyla eylem yaptı.
Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi önünde gerçekleştirilen eyleme, Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, sendika üyeleri, hastanede görev yapan sağlık çalışanları katıldı. Şifa veren ellere saygı duyulmalı, emeğimizin karşılığını istiyoruz, sağlığa dokunan eller kırılsın, döner sermaye hakkımız söke söke alırız sloganlarının atıldığı eylemde, alkışlar arasında açıklama yapan Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu idarecilerin liyakatsızlığından yakınarak, "Bazı liyakatsiz idareciler varki gütmeleri için 2 davarı versem davarlarla beraber kendileri de kaybolur" dedi. 




Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu hastanelerde oluşan döner sermayelerin adaletsiz bir şekilde pay edildiğini, hastanelerde ehliyet ve liyakattan yoksun idarecilerin olduğunu ve sağlık çalışanlarına karşı mobing  uygulandığını ve bu tür sorunların her zaman karşısında olacaklarını söyledi.  
Sağlık çalışanlarının yalnız olmadığını belirten ve her platformda üyeleri ile sağlık çalışanlarının yanında olacaklarını belirten Ensarioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık çalışanlarına ne kadar çok değer verdiğini ve bu konuda hassasiyetini de çok iyi biliyoruz. Aynı hassasiyeti Diyarbakır ve Türkiye'de ki sağlık sektöründe görev yapan idarecilerden de bekliyoruz. Bu unutulmasın ki sağlık emekçileri yalnız değildir, her zaman üyelerimiz ve sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Çalışana huzur veren ki verim alasınız derdiniz çalışana huzur vermek değilse her zaman karşınızda bizi göreceksiniz. Sağlık çalışanları esir değildir, hak ve hukuka lütfen riayet ediniz" dedi. 



Diyarbakır'da sağlık sektörü ölmek üzere 

Diyarbakır'da sağlık sisteminin preex (ölmek üzere) durumda olduğunu belirten Ensarioğlu, " Sağlık hizmetleri yurt genelinde çok iyi iken yerelde bu durum hiçte öyle iyi görünmemektedir. İlimizde SAĞLIK sistemi preex durumundadır. Bizler Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Olarak Her gün sağlık çalışanlarımızla bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz görüyoruz ki gerek çalışanlarımız gerekse hizmet alan vatandaşımız bu sağlıksız gidişattan olumsuz etkilenmektedir" dedi. 



Döner sermayede adaletsizlik yapılıyor 

Sağlık alanında yapılan sağlıksız planlamalar nedeniyle döner sermayelerin adaletsiz bir şekilde dağıtıldığını da belirten Ensarioğlu, "Döner sermaye bütçesi, sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını vermekte kullanılacağı yerde,liyakatsiz yöneticiler tarafından sağlık alanında, sağlıksız planlamalar yapıldığı için sağlık çalışanlarımıza emeklerinin ve alın terlerinin karşılığı olan döner sermaye performans ödemesi yapılamamaktadır. Bu gün Döner sermaye ödemelerindeki adaletsizlik öyle bir noktaya gelmiştir ki: bütün bir ay izinli olan sağlık personeli ile tüm ay boyunca çalışan sağlık personeli arasında döner sermaye ödemelerinde hiçbir fark kalmamıştır. ne acıdır ki her iki sağlık çalışanına da döner sermaye performans ödemesi yapılamayacak bir duruma gelinmiştir. Buda iş barışını bozmaktadır ve mevcutta görev alan yöneticiler bu duruma çözüm üretmede yetersiz kalmaktadır. Durum her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Bilinmelidir ki kamu sağlık tesislerinin hayatını devam ettirebilmeleri ve sağlık sisteminin finansal devamlılığı için sağlıklı planlama yapabilecek liyakatli yöneticilere ihtiyaç vardır.  Yetkili sendika olarak sağlık çalışanlarımızın hakkının takipçisiyiz ve bu durum çözülünceye kadarda takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 



Ehliyet ve liyakattan yoksun yöneticiler var 

İdarecilerin liyakatsızlığından yakınarak, 'Bazı liyakatsiz idareciler varki gütmeleri için 2 davarı versem davarlarla beraber kendileri de kaybolur' diyen Ensarioğlu, "Bir yıl önce bakanlığımız bir sistem değişikliğine giderek Halk Sağlığı Kurumu ile Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğini Sağlık Müdürlüğü bünyesinde toplamıştır. Nitekim yapılan bu yenilik Tüm ülke genelinde çok profesyonel bir şekilde işletilirken, Diyarbakır ilinde yapılan hatalı yönetici atamalarıyla bu proje sekteye uğramıştır. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde; yeni sistemle atanmış olunan yöneticilerin ehliyet ve liyakat hususunda noksan oldukları, bu durumdan kaynaklı olarak bir çok kurumumuzda yönetimsel boşluklar oluştuğu ve bu yönetimsel boşluklardan kaynaklı olarak bir çok kurumun ciddi zarar gördüğü, ve bu zararların kuruma başvuru yapan hastaları ve çalışanları olumsuz etkilediği gözlenmiştir" dedi. 



Sağlık çalışanlarına karşı mobing uygulanıyor 

Özellikle yerelde sağlık çalışanlarına mobing uygulandığını da sözlerine ekleyen Ensarioğlu, "Özellikle yerelde kurumlarımızda çalışanlarımızdan almış olduğumuz geri bildirimlerde birçok çalışanımızın liyakatsiz yöneticiler tarafından mobinge maruz bırakıldığı ve ehil personellerin küstürüldüğü bu tutum ve davranışların sonucunda çalışma barışının bozulduğu tespitlerimiz arasındadır. Yetkili sendika olarak bu bezdiri ve sosyal kabadayılığın yaklaşımının karşısında olup mazlum ve mağdurun sesi olarak her zaman hesap soracağız" diye konuştu.





Şiddete dur denilmeli 

Sağlık çalışanlarına karşı şiddete de dur denilmesi gerektiğini anlatan Ensarioğlu, "Sağlık Çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında,  hayatını kaybeden, tehdit edilen veya şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının Bu gidişatına bir’ dur’ denmesini ve ciddi tedbirler alınmasını istiyoruz Bizler Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olarak Sağlıkta şiddetin her türlüsüne karşıyız" dedi. 
Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Ensarioğlu, Diyarbakır'da yaşanan sağlıktaki bu kötü gidişata bir an evvel müdahale edilmesi için çağrıda bulundu.  
  
 
HABER.YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.