GENEL Haber Girişi : 09 Ocak 2023 22:36

ŞENTÜRK:BASIN EMEKÇİLERİMİZ, GÖREVİNİ FEDAKÂRCA YAPMAKTALAR

ŞENTÜRK:BASIN EMEKÇİLERİMİZ, GÖREVİNİ FEDAKÂRCA YAPMAKTALAR
D.BAKIR/ Metafizik uzmanı Beytullah Şentürk,’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, duygu yüklü ifadeler kullandı.
Basın kuruluşlarında görev yapan emekçilerin, göz ardı edilemeyecek fedakârlık örneği sergilediklerini, haberden habere koştuklarına, bizzat şahit olduklarını belirten Metafizik uzmanı Beytullah Şentürk

 , mesajında görüşlerini şöyle ifade etti:

‘Ülkemizde, basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Basın Yasası'nın 1961'de yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak, "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanıyor. Ancak o dönemde bu yasanın geçmesi çok da kolay olmadı. Dönemin etkin dokuz gazete sahibi, yasanın, "mesleki sakıncalar" doğuracağı gerekçesiyle ortak bildiri imzalayıp, gazetelerini üç gün boyunca kapattılar. Gazete sahiplerinin bu kararına, o dönem aktif olarak gazetecilik yapanların yanıtı ise "Basın" adlı bir gazete çıkarıp, üç gün boyunca yayınlamak oldu. Basın tarihine "9 patron olayı" olarak geçen gelişme, önce "bayram", 1971 muhtırasından sonra da "gün" olarak kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün doğuşuna kaynaklık etti.
.

Yüce Allah’tan; başta ülkemizde, fedakârca görevlerini ifa eden basın emekçileri olmak üzere, bütün dünyada bu kutlu görevi ifa eden bütün gazetecilerin özel gününü kutluyor, başarılar diliyoruz’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.