GENEL Haber Girişi : 25 Ocak 2020 22:20

VEFAT EDENLERE RAHMET, YARALILARIMIZA ŞİFALAR DİLİYORUZ

VEFAT EDENLERE RAHMET, YARALILARIMIZA ŞİFALAR DİLİYORUZ
D.BAKIR- MİL SAĞLIK-SEN Diyarbakır İl Başkanı Fatma Gökalp, yazılı bir mesaj yayınlayarak, dün akşam yaşanan ve Diyarbakır’da da hissedilen Elazığ merkezli deprem ile ilgili olarak, yazılı bir açıklama yaptı.
MİL SAĞLIKSEN Diyarbakır İl Başkanı Fatma Gökalp, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Elazığ Sivrice İlçesi merkezli depremde hayatını kaybedenlere, Yüce Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyor ve tüm halkımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Dün akşam yaşanan Elazığ merkezli 6.8'lik deprem sonucunda; 22 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şu ana kadar göçük altından 43 kişi sağ çıkarıldı. Depremin hemen sonrasında Kızılay ve Sağlık Ekiplerimiz, bölgeye intikal ederken, kurtarma ve yardım çalışmaları hızla başlatıldı. Arama-kurtarma çalışmaları, Sağlık Ekiplerimiz ile Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığımız (AFAD) Ekipleri tarafından sürdürülmekte. 382'si yaralı olmak üzere 1031 yurttaşımız, çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış durumdalar. Akşam saatlerine kadar kırk yurttaşımız enkaz altından sağ olarak çıkarılırken, çalışmalar devam etmekte. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Elazığ’a gelerek, vatandaşlarımızla buluştular. Devletimiz, milletimiz ve gönüllü yardım kuruluşları, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla, depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak, onların dertleriyle hemhal olmak için, ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler. Bizler de MİL MEMUR-SEN ve MİL SAĞLIK-SEN olarak, teyakkuz halinde, deprem bölgesindeki çalışmaları yakından takip etmekteyiz. Diyarbakır İlimizin yanı sıra, çevre İl ve İlçelerden de hissedilen depremde, Diyarbakır’da otuza yakın vatandaşımız yaralanırken, Bismil İlçemizde bir bayan yurttaşımız, depremde yaşadığı kalp krizi sonucu vefat etti. Çüngüş ilçesine bağlı Gökçe Ferit köyünde ise bazı evlerde hasar meydana geldi. Depremde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, yüce Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyor, bölge insanımız ve aziz milletimize başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.