GENEL Haber Girişi : 18 Şubat 2023 22:39

YARDIMELİ DERNEĞİ’NDEN DEPREM BÖLGELERİNE YARDIMELİ

YARDIMELİ DERNEĞİ’NDEN DEPREM BÖLGELERİNE YARDIMELİ
Merkezi İstanbul’da bulunan Uluslararası İnsani Yardım Derneği olan Yardımeli Derneği Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olarak açıklanan ama 10 ili etkileyen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası deprem bölgelerine yardım eli uzattı.

82 milyon elele vererek, koordinasyon içerisinde arama kurtarma, yardım ve destek çalışmaları sürdürdüklerini belirten Yardımeli Derneği Genel Başkanı  Dr.Sadık Danışman, “Deprem büyük, acı büyük; Kardeşliğimizin büyüklüğü ile başaracağız” dedi.

 

82 MİLYON ELELE VERDİK

 

15 milyon vatandaşın etkilendiği deprem sonrası yaraların sarılması için Yardımeli Derneği olarak ilk günden beri canla başla mücadele ettiklerini belirten Başkan Dr. Sadık Danışman, “Kahramanmaraş merkezli peşpeşe yaşanan 2 büyük deprem sonrası, yaklaşık 10 ilimiz büyük oranda etkilenmiş, bölgelerde yaşayan 15 milyon kardeşimiz mevsim şartlarının da etkisiyle çok zor günler geçirmektedir. 82 milyon elele vererek, koordinasyon içerisinde arama kurtarma, yardım ve destek çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kadar büyük bir felaketin üstesinden, birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma ve yardımlaşma ile birbirimize destek olarak gelebiliriz ancak. Tüm yurtta devam eden fedakâr ve samimi gayret ve çabalar, sonucunda elbirliği ile yaraların sarılması için hepimize büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

 

TEMSİLCİLER DEPREM BÖLGELERİNDE GÖREVLENDİRİLDİ

 

Neler yaptıkları konusunda da açıklamada bulunan Başkan Dr. Sadık Danışman , “Deprem haberinin alınmasının hemen ardından, depremin etkilediği illerde bulunan temsilci ve gönüllüleri tek tek arayarak ulaşmaya, son durumları hakkında bilgiler alındı ve çalışmalar başladı. Yardım Eli Derneği Genel Başkanı Dr.Sadık Danışman başkanlığındaki ekip, acil yardım fonundan ilk etapta kullanılacak bütçeyi belirledi ve deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere koordinasyon yapıldı. Bu çerçevede, depremden etkilenen illerde acil yardımları ulaştırmak üzere; Genel merkezden mobil aşevi ile birlikte Hatay’a, Sivas Temsilciliğimiz Diyarbakır’a, Van Temsilciliğimiz Adıyaman’a, Samsun Temsilciliğimiz Malatya’ya, Kırıkkale Temsilciliğimiz Osmaniye’ye, Kayseri Temsilciliğimiz Kahramanmaraş’a, Konya Temsilciliğimiz Adana’ya Mardin Temsilciliğimiz Şanlıurfa’ya, Bartın Temsilciliğimiz Kilis’e doğru harekete geçti. Yönetim Kurulu üyelerinin her biri depremden etkilenen illere, yardım faaliyetlerini koordine etmek üzere görevlendirildi” dedi.


ACİL İHTİYAÇLAR GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU

 

Acil ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak ilk etapta belirlenen bütçe ile alınacak yardım malzemelerinin belirlendiğini de sözlerine ekleyen Başkan Danışman , “50.000 adet battaniye, 20.000 kışlık kıyafet, 50 ton içme suyu, 2000 kg konserve, 10.000 kutu kadın hijyen seti ve acil gıda paketleri alındı.  İl Temsilcilerimiz ve AFAD’la koordineli olarak ekipler yönlendirildi ve yardım malzemesi yüklü araçlar bölgelere ulaştırıldı.  Bunun yanı sıra Hatay’a 1 TIR (Battaniye, su, kuru gıda, kıyafet, çocuk bezi, kadı hijyen seti..) Kahramanmaraş’aA 1 TIR (kuru gıda, battaniye halı, kilim, mont, bot, Çocuk bezi, sabu., kadın pedi) Adıyaman’a 1 TIR ( Battaniye, yatak, yağmurluk, kışlık kıyafet, kadın pedi,sağlık), 1 mobil aşevi (Günlük 4000 kişilik sıcak çorba-ikram), 2 seyyar mutfak, 50 araç, 300 gönüllü (değişimli), Fnkara İubeden 2 kamyon (çocuk bez+maması+battaniye-kadın peti+su). Kayseri temsilciliğinden 1 TIR Kahramanmaraş’a (Kıyafet, sandwiç, sıcak yemek, battaniye) 24 saat hizmet veren mutfak. Günlük 6000 çorba ve sınırsız çay ikramı… Şanlıurfa temsilciliğinden 3 kamyon Adıyaman’a( Acil gıda, kıyafet). Bartın temsilciliğimizden 2 Araç Hatay’a gıda ve Battaniye. Samsun temsilciliğimizden 3 araç Gıda, Battaniye, Su Ekmek Malatya’ya, Sivas temsilciliğimizden 3 Kamyon K.Maraş Elbistan’a, 2 Araç Malatyaya Gıda, Battaniye, Çocuk bezi, Hijyen pedi, Temizlik malzemesi, Mum vs, Van temsilciliğinden Adıyaman’a 3 KAMYON (Acil gıda, kıyafet,su), Konya temsilciliğinden 3 araçla gıda, battaniye vs, İzmir Temsilciliğinden Osmaniyeye 1 araç gıda ve çocuk bezi,süt götürüldü. Bunun yanı sıra tüm temsilcilikler kendi illerine gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması hususunda görev başındadır. Kırıkkale’den yola çıkan ekibimiz ise, Osmaniye’den Hatay’a geçiş esnasında, yol güzergâhında arama kurtarma faaliyetlerine katılarak 5 kişinin enkaz altından kurtarılmasını sağladı” diye konuştu.


ÖZEL HABER: YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.