GENEL Haber Girişi : 25 Kasım 2021 14:30

YAY‘KADINLARIMIZA YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ’

YAY‘KADINLARIMIZA YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ’
, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Turan Teşkilatı Türkiye Gençlik ve Spor kulüpleri başkanı Günay YAY, yayımladığı mesajda, ‘Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişme üzerinde olumsuz etkiler yapan kadına yönelik şiddetle, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin mücadele edilmektedir’ ifadelerini kullandı.


Günay Yay, mesajında, duygularını şöyle dile getirdi: ‘Kadına yönelik şiddetle mücadelede ilerleme sağlanabilmesinde yasal düzenlemeler ve kurumsal mekanizmaların yansıra konuya ilişkin bilinç ve duyarlılığın arttırılarak, konuyla ilgili olarak, toplumsal hassasiyet ve farkındalığın sağlanması da önemlidir. Bu konuda eğitimin önemi büyüktür. Görevin en büyüğü biz Eğitimcilere ve eğitimin ilk basamağı olan ailelerimize, anne ve babalarımıza düşmektedir. Kadına yönelik her türlü şiddetin, acı ve ıstırap veren, yaşam hakkını tehdit eden her şeyin, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna; kadına yönelik şiddetin töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağına inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara ışık tutması temennisiyle; Yüce Rabbim’den; bütün kadınlarımızın bir ömür boyunca, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını niyaz ediyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.