GÜNDEMHaber Girişi : 15 Temmuz 2025 13:08

Yeniköy Mezarlığı civarında hayvan satışı yasaklandı

Yeniköy Mezarlığı civarında hayvan satışı yasaklandı
Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde bulunan Yeniköy Mezarlığı çevresinde hayvan satışı yasaklandı.

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen denetimlerde, bulaşıcı nitelikteki şap hastalığı başta olmak üzere çeşitli hayvan hastalıklarının yayılmasını önlemek amacıyla bölgede hayvan satışının yapılmaması yönünde karar alındı.


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan uygulama kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda yapılan kontrollerde, hayvan satışı yaptığı tespit edilen 9 işyerine resmi tebligatlar yapıldı.


Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de katılım sağladığı denetimlerde, halk sağlığı öncelenerek sıkı kontroller uygulandı. Bağlar Zabıta Müdürü Mehdi Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Halkımızın sağlığını ön planda tutuyoruz. Bu tür hastalıkların yayılmasını engellemek için tüm ekiplerimizle birlikte titizlikle çalışıyoruz” dedi.


Yetkililer, vatandaşları yasağa uymaları konusunda uyararak, bu tür alanlarda hayvan alım-satımına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini belirtti. Denetimlerin önümüzdeki günlerde artırılarak sürdürüleceği bildirildi.