GENEL Haber Girişi : 03 Aralık 2020 09:48

YİĞİT'TEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI

YİĞİT'TEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI
D.BAKIR- İHTİYAÇEVİM A.Ş İnsan kaynakları ve Kalite yönetim Müdürü.Nurullah YİGİT , ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Nurullah Yiğit,, duygu yüklü açıklamasında, şunları söyledi:

‘Engellilik yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren, duyarlı olmayı gerektiren toplumsal bir olgudur.

Sosyal devlet anlayışıyla ülkemizde son yıllarda yaşanan büyük gelişim ve değişim ile beraber engelli vatandaşlarımızın eğitiminden, istihdamına, ayrımcılıkla mücadeleden, erişebilirliklerine ve toplumsal yaşama katılmalarına kadar pek çok alanda geliştirilmesi gereken tedbirler hayata geçirilmiştir.


Engelli kardeşlerimizin her türlü sorun ve taleplerinde yanlarında olduğumuzu ve onların sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretmek noktasında, Azimle mücadele edeceğimizi, bir kez özellikle vurgulamak isterim.

İnancımızda engelliler, Yüce Rabbimiz’in bir imtihan vesilesi, sınaması ve aynı zamanda bağışlanma vesilesidir.



Dünya genelinde birçok toplumda engelliler bir yük olarak görülürken ve buna göre muamele görürken, ülkemizde ise tam tersine bir lütuf olarak kabul edilir.



Bu bilinç ve inançla ’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla, tüm engelli kardeşlerimize ve ailelerine selamlarımı, saygılarımı iletirim’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.