TÜRKİYE Haber Girişi : 24 Kasım 2020 07:29

‘BÜTÜN ÖĞRETMENLERİMİZİ SAYGIYLA SELAMLIYORUZ

‘BÜTÜN ÖĞRETMENLERİMİZİ SAYGIYLA SELAMLIYORUZ
A İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özcan İler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

A İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özcan İler, mesajında şu görüşlere yer verdi:


‘Ülkelerin ekonomik ve toplumsal yaşamlarının iyileştirilmesi, kalkınması, ancak eğitim öğretime gereken hassasiyetin gösterilmesi ile mümkündür.


İşte bu nedenle eğitim- öğretim ülkemizin her zaman öncelikli konuları arasında yer almış, değerli öğretmenlerimizin gösterdiği azim ve fedakârlık sayesinde bugünlere ulaşılmıştır. Dünyanın en kutsal mesleklerinden birisi olan öğretmenlik büyük bir emek, fedakârlık, hoşgörü ve sabır isteyen ulvi bir meslektir.


Toplumsal yaşantımızda saygın bir yeri olan, değerli öğretmenlerimizin yetiştirdiği çocuklarımız, ülkesine, milletine, milli ve manevi değerlerimize yürekten bağlı, kendine güvenen, okuyan, araştıran, sorgulayan, güzel ahlak ve sorumluluk sahibi kişilikli bireyler olarak ülkemizi gelişmiş ülkeler içerisinde söz sahibi yapacaktır.


Bu duygu ve düşüncelerle en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı insanlığa faydalı bireyler olmaları yolunda fedakârlık, özveri, sabır ve hoşgörü sergileyerek gelişmelerine katkı sağlayan, geleceğimizin mimarları, eğitimin temel taşı ve vazgeçilmezleri öğretmenlerimizin " Öğretmenler Gününü" kutluyorum.


Nitekim böyle olduğu içindir ki Atatürk'ün "Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir" İfadesiyle, öğretmenlerin toplum ve millet hayatındaki inkâr edilemez ve vazgeçilemez önem ve değeri ortaya konulmuştur.


Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş, tüm öğretmenlerimizi, rahmet ve saygıyla anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı huzurlu mutlu bir yaşam, görevde olan öğretmenlerimize ise başarılar diliyorum’.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.