GENEL Haber Girişi : 03 Aralık 2022 12:17

AKSU’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI

AKSU’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI
D.BAKIR/ Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İkinci Başkanı Avukat Murat Aksu , ’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, duygularını şöyle dile getirdi:
‘Evvela şunu belirtmek isterim ki, engelli kardeşlerimizi belirli günlerde değil, yılın 365 günü hatırlayalım. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu da unutmayalım.

Engelliliğin yalnızca engellileri değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, tanıdan iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar topyekûn bir anlayışla ele alınması gerektiğini unutmamalıyız.
Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlama noktasında gayret göstermeliyiz.


Ayrıca, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Engelli kardeşlerimizin spor, sanat, Eğitim ve iş hayatına katılımlarını sağlamak ve destek çıkmak öncelikli görevlerimiz arasında yer almaktadır.
Engelli kardeşlerimiz ve ailelerini mutlu görmek, bizim için tarifi imkânsız bir zenginlik kaynağıdır. Onlara ve ailelerine kapımız her zaman açıktır. Başımızın üstünde yerleri var. Bütün engelli kardeşlerimiz, hepsi bizim için birer değerdir.



Engeli kardeşlerimiz, toplumla bağını koparmamalı, sosyal yaşamdan kendini soyutlamamalı, başarılı ve mutlu bir gelecek için Azimle gayret göstermelidir. Böylece başarıyı yakalama yolunda, öncelikle kendi engelini aşmış olacaktır.
 Rabbimiz’den; bütün engelli vatandaşlarımız ve ailelerine bir ömür boyu sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam niyaz ediyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.